Kamerwerk

Vogelaar Vredehof BV

Biodiversiteit met
Albert Heijn Voedselbos.

Fotografie: © Wendel van Maldegem, Vogelaar Vredehof BV

Huisstijlontwikkeling Albert Heijn Voedselbos | Uitvoering bewegwijzering

Van klimaat tot biodiversiteit.

Albert Heijn en vaste appel- en perenleverancier Vogelaar Vredehof leggen voedselbos aan.

Samen met de vaste appel- en perenleverancier Vogelaar Vredehof legt Albert Heijn een voedselbos in Enspijk aan. Kinderen kunnen deze plek bezoeken om te leren over biodiversiteit en waar voedsel vandaan komt. Vandaag werden bij de opening fruit- en notenbomen, planten en struiken geplant.

Het voedselbos van Albert Heijn en Vogelaar Vredehof groeit aan de Polderdijk langs de Linge in Enspijk en gaat bestaan uit een avontuurlijk voedselbos en een ‘golvend’ -bos. In het avontuurlijke voedselbos kronkelen paadjes tussen bomen en planten die in de vorm van een ‘gilde’ geplant zijn: bomen staan in een cirkel rond een hoofdboom en groeien goed samen omdat ze dezelfde grondbehoefte hebben. Naast de verschillende bomen, planten en struiken die er gaan groeien, wordt het ook een gebied voor vogels en andere dieren. In het ‘golvende’ stuk voedselbos staan combinaties van fruitbomen en struiken die in rijen volgens het Agroforestry-principe in een golvend patroon zijn geplant. De voedselbomen, -struiken en planten versterken elkaar en dragen zo bij aan onder andere biodiversiteit. De komende jaren komt alles op volle sterkte en in balans.

Bron: nieuws.ah.nl [02 juni 2023]

Fotografie: © Wendel van Maldegem, Vogelaar Vredehof BV

Albert Heijn Voedselbos

In een voedselbos wordt voedsel op een duurzame wijze geproduceerd voor de mens, het biedt voeding voor de natuur en levert een belangrijke bijdrage aan biodiversiteit.

Samen met de vaste appel- en perenleverancier Vogelaar Vredehof heeft Albert Heijn een voedselbos geopend in Enspijk om te onderzoeken hoe huidige en toekomstige fruitteelt nog verder kan verbeteren.

Tevens vervult het voedselbos een educatieve rol voor kinderen, scholen en de wetenschap. Het voedselbos bestaat uit 2 gedeeltes. Het golvende voedselbos waarin agroforestry centraal staan en het avontuurlijke deel waar gildes aangelegd zijn.

 

Op duurzame wijze voedsel produceren.

Scroll to Top